Kungsbrohuset
8 december 2017
MAS, akut & infektionsklinik
8 december 2017
S

Strax norr om Rättvik finns en av världens vackraste utomhusscener – Dalhalla. Scenen ligger i botten av ett enormt kalkbrott, med en grönskimrande sjö runt om. Ena sidan av brottväggen täcks av bänkrader, med plats för 4 000 personer.

Till senaste sommarpremiären invigdes den nya scenbyggnaden, med en yta på över 1000 kvm. Eftersom akustiken i Dalhalla är alldeles speciell, ställdes stora krav på byggnaden. T ex är träkonstruktionen glesspikad, med två lager av isolering så det inte blir studs på ljudet.

Som kronan på verket ligger ett tätskikt av Derbicolor i en ljus färg som harmonierar med den kalkvita omgivningen. Sällan har ett tak varit så synligt som detta. Med den säregna formen utan raka linjer fick tätskiktet läggas i ett speciellt mönster, för att passa de estetiskt högt ställda kraven.

Vi på Derbigum gjorde takjobbet med stor glädje och vi är stolta över att ha gjort en insats för kultur och miljö med hjälp av våra auktoriserade Derbigum entreprenörer. Tätskiktet av Derbicolor ligger tätt och tryggt i minst 25 år. Det har bl a SP i Borås bevisat i flera undersökningar. Dessutom är det ett bra miljöval.